ÖABT Sonuçları İçin Beklenen Açıklama Tarihi!

ÖABT Sonuçları İçin Beklenen Açıklama Tarihi!

4 Ağustos 2024 tarihinde yapılan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı sınavlarıyla birlikte, 2024 KPSS sınav süreci sona erdi.

KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından 23 Ağustos 2024 olarak belirlendi. Adaylar, bu tarihte sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesinden öğrenebilecek. Sonuçların açıklanmasından sonra, adaylar sınav performanslarını ayrıntılı olarak inceleyebilecekler.

Sonuçlara Nasıl Erişilecek?

KPSS sonuçlarına erişim, ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile sonuçlarını görebilecekler. ÖSYM, sınav sonuçlarını basılı bir belge olarak göndermeyecek, bu nedenle tüm bilgiler çevrimiçi olarak erişilebilir olacak.

Soru ve Cevap Anahtarları Nasıl Elde Edilir?

KPSS ÖABT’ye ait soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandıktan sonra, adaylar bu belgeleri ais.osym.gov.tr adresinden indirebilecekler. Adaylar, bu kaynaklar sayesinde kendi netlerini hesaplayabilecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.