O öğrenciler için sınav giriş belgesi hazırlanmayacak!

O öğrenciler için sınav giriş belgesi hazırlanmayacak!

ÖSYM tarafından Eylül ayında gerçekleşecek olan KPSS sınavında bazı öğrencilerin giriş belgeleri hazırlanmayacak. Peki, neden? İşte detaylar…

ÖSYM’nin düzenleyeceği KPSS Önlisans, Ortaöğretim ve DHBT sınavına katılmayı bekleyen öğrenciler için önemli bir detay üzerine konuşuluyor. Bu sınavda bazı öğrenciler için sınav giriş belgesi düzenlenemeyecek.

O öğrencilere sınav giriş belgesi verilemeyecek!

ÖSYM'nin sınav kılavuzunda yer alan bilgilere göre bazı öğrenciler için sınav giriş belgesi düzenlenemeyecek. Aday sınava başvuruda sistem üzerinden başvurduğunda ancak sınav ücretini yatırırsa başvurusu tamamlanıyor.

Sisteme giriş yapıp bilgilerini girip kaydetmiş olabilir ancak sınav ücreti başvuru süresi içerisinde yatırılmama durumunda adayın başvurusu tamamlanmamış olarak kabul edilir. Bu sebeple başvuru kayıt bilgileri de iptal olmuş olur. Bina ya da salon ataması yapılmaz. Aday için sınav giriş belgesi hazırlanmamış olur.

Adayın kaydı otomatik olarak silinir!

Adayın belgelerinde bir eksiklik ya da tutarsızlık olduğu tespit edildiği zaman sınav ücretini belirtilen süre içerisinde yatırmadığında, sınav giriş belgesi düzenlenmez ve adayın başvuru kayıt bilgileri otomatik olarak yok olur.

ÖSYM aday işlemleri sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayın daha önce almış olduğu sınav yerleştirme sonuçları değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.