KYK kredisini bursa çevirmek mümkün mü? Kredisini iptal etmek isteyenler ne yapmalı?

KYK kredisini bursa çevirmek mümkün mü? Kredisini iptal etmek isteyenler ne yapmalı?

Üniversite sınavını kazanarak tercih yaptıkları programlardan birine yerleştirilen öğrenciler KYK yurt başvurularını gerçekleştiriyor. Bir diğer konu ise KYK burs başvuruları. Burs başvurusunda bulunacak öğrenciler için merak edilen tüm detaylar…

Maddi olarak öğrenim hayatında güçlük çekenler, öğrencilerden ailesine yük olmak istemeyenler devletin sunduğu geri ödemesiz burs desteğini önemli bir avantaj olarak görüyor. Bu nedenle öğrenciler burs başvurularını yapmaya devam ediyor. Ancak aynı zamanda aslında burs başvurusu ile birlikte kredi başvurusunda da bulunmuş oluyor.

Burs çıkmaya öğrenciler kredi alabiliyor!

Şartları karşılamadığı için kendisine burs başvurusu çıkmayan adaylar, devletten geri ödemeli kredi alabiliyor. Öğrencilerden almış oldukları bu kredinin geri ödemesinin de mezun olduktan sonra yapılması isteniyor. KYK kredisi alan bir öğrenci isterse 4 yıl boyunca bu krediyi almak zorunda olmuyor.

İstediği zaman kredi başvurusunu iptal ettirebilir!

Öğrenciler tercih ettiği herhangi bir zamanda e-devlet sistemi üzerinden kredi başvurusunu iptal ettirerek sadece kullandığı miktarı geri ödeyebilecek. Üstelik kredi borcu öğrenim süresi bittikten 2 yıl sonra ödenmeye başlanacak. Kredi alınan miktar kadar aylık taksitler halinde geri ödenebilecek.

KYK burs başvurusunda bulunan bir kişiye eğer burs yerine kredi çıkarsa sistemde kredi çıktığı gözükse dahi almak istemezse taahhütnameyi onaylamadığı için başvurusu kabul edilmemiş olacaktır. KYK burs ödemesini alan bir öğrenci derslerde başarısız olduğu için bursu kesildikten sonraki dönemde ise farklı bir durum bekliyor. Böyle bir öğrenci bursu kesildikten sonra derslerden yeniden başarılı olsa burs kaydı yenilenmez. Ancak KYK kredisi alan bir öğrenci burs başvurusu yapabilir. Onun için Genel Müdürlüğe dilekçe vermek gerekecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.