Açık Öğretim fakültelerinden hangisini tercih etmelisiniz? Farklar neler?

Açık Öğretim fakültelerinden hangisini tercih etmelisiniz? Farklar neler?

Üniversitelerin Açık Öğretim fakültelerinde eğitimine devam etmek isteyenlerin en çok merak ettiği detaylar fakültelerin farklılıkları oluyor. Bu aşamada hangi fakültenin avantajının daha fazla olduğunu tespit etmek için karşılaştırma yaptık.

Üniversite tercihini Açık Öğretim fakültelerinden yapan öğrenciler için hangi fakültenin ne gibi kuralları var bu konuda bir bilgilendirmeye ihtiyaçları oluyor. Bu konuda hangi üniversitenin fakültesini tercih etmek daha avantajlı olacağında kararsızlık yaşayanlar için 4 Açık Öğretim fakültesi olan üniversitenin karşılaştırmasını sizin için derledik.

Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi…

Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere Açık Öğretim fakültesinin bulunduğu dört üniversite mevcuttur. Her biri açıktan eğitim görebilmeyi sağlayan okul türleridir. Kayıt işlemlerinden ders malzemelerine, erken mezuniyetten sınav başarısına kadar her alanda aralarında bazı farklılıklar oluşabiliyor. Seçim yaparken bu farklılıklara dikkat eden öğrencilerin çoğu ücretlendirmede oluşan değişimleri de merak edebiliyor.

Tüm üniversiteler ders malzemesi olarak PDF kitap, canlı ders, geçmiş yıl soruları uygulamalarından yararlanmanızı sağlıyor. Yalnızca Anadolu Üniversitesi öğrenci topluluklarının düzenlemiş olduğu etkinlik ve seminerler ile eğitim süreci daha verimli şekilde ilerliyor.

Hangi üniversitede erken mezuniyet imkanı var?

Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde erken mezuniyet şansı bulunmakta. Anadolu Üniversitesi'nde ortalamaya gerek olmadan üst sınıftan ders alınabiliyor ancak İstanbul Üniversitesi'nde en az 2.50 ortalama ve başarısız ders olmaması şartıyla üst sınıftan ders alınabiliyor.

Anadolu Üniversitesi'nde 35 puan alan dersi başarılı olarak geçebiliyor. İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi içinde aynı durum söz konusu ancak Ankara Üniversitesi'nde 60 puan alınması gerekiyor.

Anadolu Üniversitesi Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi 81 ilde sınav merkezleri bulunurken Ankara Üniversitesi ve sadece 14 ilde sınav merkezi bulunuyor.

Anadolu Üniversitesi dijital diploma veriyor. Baskılı diploma vermiyor. Ankara Üniversitesi baskılı diploma veriyor. Üniversite tarafından basılan diplomanın Ankara merkeze gidilerek alınması şartı aranıyor. Aynı uygulama Atatürk Üniversitesi içinde geçerli oluyor. Ancak İstanbul Üniversitesi basılı diploma vermiyor. O üniversitenin diplomaları da dijital olarak veriliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum