Öğretmen Atamaları Mülakatında Torpil Yapıldı Mı?

Öğretmen Atamaları Mülakatında Torpil Yapıldı Mı?

Öğretmen Atamaları Mülakatında Torpil Yapıldı Mı? İşte Detaylar...

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması süreci devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmelik değişikliğine göre atamaya esas puan %50 KPSS, %50 sözlü sınav değerlendirmeye alınarak belirlenmiş olacak. Bakan Yusuf Tekin konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu. Değişikliğe dair açılan davalarda Danıştay'ın kesin karara varmadığını bu sebeple mülakat sonuçlarının ilan edilmediğini vurguladı. Mülakatların hangi koşullarda yapıldığına değinen Bakan Tekin Öğretmen Atamaları Mülakatında Torpil Yapıldı Mı? sorusuyla ilgilide önemli açıklamada bulundu.

Bakan Tekin;

"Bu sınav döneminde ne bir siyasetçiden, ne bir tanıdığımdan ne arkadaşlar aracılığıyla bize hiçbir isim gelmedi, biz de hiçbir ismi komisyonlarda paylaşmadık. 'Böyle bir işe giren en yakın arkadaşım bile olsa buna tevessül ederse gereğini yapacağım' dedim. " ifadelerini kullandı.

Bakan Yusuf Tekin'in açıklamalarına göre öğretmen atama mülakatlarında herhangi bir kayırma yapılmadı.2023 KPSS puanıyla öğretmen atama süreci ile ilgili bekleyiş devam ediyor. On binlerce aday mülakat sonucunun bir an önce ilan edilmesini talep ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum