Her isteyen sınıf değişikliği yapamayacak! Belli şartlar var!

Her isteyen sınıf değişikliği yapamayacak! Belli şartlar var!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğrenimini sürdürmekte olan öğrencilerin sınıf değişikliği istekleri ise belli şartlar ile geçerli olabilir. Peki hangi nedenler ile öğrencilerin sınıf değişikliği talepleri dikkate alınacak? İşte merak edilenler…

Son dönemde özellikle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevine devam etmekte olan öğretmenlerin yoğun bir biçimde baskı altında kaldığı öğrencilerin sınıf değişikliği istekleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı bir uyarı yaptı.

Bir defalık hakkı var!

İlgili sınıf değişikliği talebinde bulunan velilerin söz konusu sana değişikliği kapsamında yılda en fazla bir defalık bir hakkı bulunmaktadır. Bahsi geçen öğrencilerin sınıf değişikliği talepleri okul yönetimi tarafından dilekçe ile alınıp Okulu rehber öğretmene sevk edildikten sonra yapılacak çalışmalar neticesinde belli olacaktır.

Okul rehber öğretmeninin söz konusu sınıf değişikliği taleplerini onaylamaması durumunda ise söz konusu öğrencilerin sınıf değişikliği yapılamayacaktır.

Veliler baskıda bulunamaz!

Sınıf değişikliği talepleri onaylanan veya onaylanmayan öğrencilerle ilgili rehberlik servisinin doldurmuş olduğu raporun okulda bir dosya içerisinde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Söz konusu sınıf değişikliği kararları resmi yollardan öğrenci velisine tebliğ edilmelidir.

Ancak söz konusu sınıf değişikliği talepleri ile ilgili olarak velilerin herhangi bir suretle okul yönetimine veya öğretmenlere baskıda bulunma hakları bulunmamaktadır. İlgili durumdan dolayı okul yönetimlerine ve öğretmenlere baskı yapan veliler resmi yazı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirilmelidir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.