Maarif model hakkında eğitim almamış öğretmen, derslere nasıl girecek?

Maarif model hakkında eğitim almamış öğretmen, derslere nasıl girecek?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024-2025 eğitim öğretim yılı ile beraber uygulamaya geçirdiği Türkiye Yüzyılı Maarif modeli hakkında eğitim almayan öğretmenler, bu derslere nasıl girecek? Yönetmelikte yer alan karar nedir? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda maarif modeli eğitimi alamayan bir öğretmen derslere giremiyor. Okullara gönderilen yazıda bu yönde ifadeler yer alıyor. Öğretmenlerin seminerlere katılması eğitim alması ve yeni müfredat eğitimleri aldıktan sonra derslere girmesi isteniyor.

Karar farklı, uygulama farklı!

Bakanlık her ne kadar bu konuyu açık ve net şekilde paylaşmış olduğu duyuruda belirtse bile uygulanışta istenen sonuçlar mevcut olamayabiliyor. Burada her ne kadar sistemli olunmaya çalışılsa bile yıl içinde yaşanan öğretmen değişiklikleri süreci istendiği gibi yürütebilmeyi de zor hale getiriyor.

Örneğin; eğitim öğretim yılı başlamadan önce maarif modeli eğitimi alan bir öğretmen okuldan ayrılabiliyor. Okuldan ayrıldığından dolayı maarif eğitimi almamış bir öğretmen hemen yerine geçmek durumunda kalıyor.

Yeni müfredatın işlenişini bilmeyen öğretmen derslere girebilir mi?

Böyle bir durumda duyuruda belirtilen kurallar derse girilmemesini söylüyor. Eğitim alınmadan sınıfta derse girilmez, denildiğinde eğitim faaliyetleri ise eksik kalabiliyor. Bu sebeple yere ve duruma göre değişse de 5.sınıf maarif modeli eğitimi almayan bir öğretmen de şu anda derse girebiliyor.

Fakat okullara gönderilen genelgede bu eğitimi almadan öğretmenler derse giremez, ifadesinin yer aldığını da söylemek gerek. Bu karmaşıklığa sebep olan bir başka durum ise ücretli öğretmen görevlendirilmeleri. Yıl içerisinde aniden öğretmen değişikliği yaşanabiliyor. Bu durum tamamen yeni müfredat eğitiminden geçmiş bir öğretmen bulabilmeyi de zorlaştırıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.