MEB yeni ÖMK ile o kararı verdi! Öğretmen yetersiz ise unvanı değişecek!

MEB yeni ÖMK ile o kararı verdi! Öğretmen yetersiz ise unvanı değişecek!

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu meclisten kabul gördüğü zaman yeni öğretmen olmak isteyen adayların ve uzunca bir süredir MEB personeli olarak çalışanların hayatında ciddi yenilikler yaşanacak. Peki bu detaylar neler?

Eğitim camiası tarafından büyük tepki gösterilen yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki o detay ile öğretmenlik mesleği artık farklı bir pozisyona giriyor. Bakan Tekin “revizyonu elzem gördük” diyerek yaptığı o açıklamada hem öğretmen olmak isteyenleri hem de MEB bünyesinde öğretmenlik yapanları ilgilendiren önemli detayların üzerinde durdu.

Kanun meclisten geçince neler olacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu meclisten geçtiği zaman, Milli Eğitim Akademisi de kurulmuş olacak. Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması ile beraber KPSS sınavı tek başına yeterli gelmeyecek. O kanun teklifine göre akademide eğitimden geçecek olan öğretmen adayları uygun görülürse ve sınavlardan başarılı olursa ancak atanabilecek.

Müfettişler okullara gelecek, denetim yapacak!

Tüm bunlarla beraber uzun yıllardır MEB bünyesinde öğretmen olarak çalışmaya devam edenler için de bir detay bulunuyor. Yeni ÖMK’da yer alan bilgiye göre müfettişler okullara gelerek denetim yapacak.

Ardından denetimlerde yetersiz görülen öğretmenler akademi eğitimine alınacak. İkinci bir değerlendirme daha yapılacak. Bu değerlendirmede yetersiz bulunanlar genel idare hizmeti sınıfına alınacak. Yeni ÖMK ile yukarıda söz konusu olan durumların dışında pek çok değişim yaşanacak. Öğretmenler ve öğretmen adayları merakla yaşanacak değişimlerin etkilerini bekliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum