Yer değişikliği isteyen öğretmenlere Bakanlıktan uyarı! “İptal işlemi olmayacak!”

Yer değişikliği isteyen öğretmenlere Bakanlıktan uyarı! “İptal işlemi olmayacak!”

Bu eğitim öğretim yılında yer değişikliği başvurusunda bulunacak olan öğretmenleri yakından ilgilendiren önemli bir karar alındı. Bu karar öğretmenler için kritik bir seçim anlamına geliyor. İşte detaylar…

2024 yaz tatili döneminde ikinci defa öğretmenlere verilen iller arası ve il içi isteğe bağlı yer değişikliği duyurusu ardından farklı detaylar gün yüzüne çıktı. Bakanlığın paylaşmış olduğu resmi belgede yer alan bilgiye göre bu yıl ilk kez peş peşe gerçekleşecek olan atama işlemleri nedeniyle farklı bir uygulama olacak.

Normal şartlarda atamalarda iptal işlemi hakkı bulunmasına rağmen 2024 yaz dönemine özel iptal işlemi olmayacak. Bakanlık bu konuyla ilgili “kesinlikle yapılmayacaktır” diyerek önemli olduğunu ifade etti. Peki bu durumun sebebi nedir?

Bakanlık iptal hakkını neden yasakladı?

İkinci iller arası ve il içi isteğe bağlı yer değişikliği ile mazerete bağlı yer değişikliği duyurusu kapsamında başvuru ve öğretmen atama işlemleri kısa bir süreç sonrasında art arda gerçekleşecek. Bundan dolayı atama işlemlerine ilişkin alan bazlı ihtiyaç bulunan norm kadrolarının sağlıklı bir şekilde belirlenmesi gerekiyor.

Dikkat edilecek hususlar bölümünün 4. maddesinde ifade edilen durum haricinde atama iptal işlemi kesinlikle izin verilmeyecek. Bakanlık öğretmenleri özellikle bu konuda ikaz etti. Yer değiştirme başvurusu yapacak olan öğretmenlerin bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum