Adli Tatil Bitiyor: Öğretmen Atamaları İçin Gözler Danıştay’dan Gelecek Haberde

Adli Tatil Bitiyor: Öğretmen Atamaları İçin Gözler Danıştay’dan Gelecek Haberde

Adli Tatil Bitiyor: Öğretmen Atamaları İçin Gözler Danıştay’dan Gelecek Haberde. İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması süreci devam ediyor. Son olarak sözlü sınavlar tamamlanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mülakat sonuçlarının ilan edilmeme sebebini geçtiğimiz günlerde açıkladı. Buna göre Bakanlık, %50 KPSS puanı, %50 sözlü sınav puanı alınarak oluşturulan yeni değerlendirme sistemine yönelik açılan davada Danıştay'ın vereceği kararı bekliyor. Adli tatil biterken gözler Danıştay'dan gelecek habere çevrildi.

Yeni Adli Yıl yarın Yargıtay' da düzenlenecek törenle başlıyor. Atama bekleyen on binlerce öğretmen Danıştay'dan gelecek karara odaklandı. Danıştay'ın ne kadar sürede karar vereceğine ilişkin bilgi bulunmuyor. Atama bekleyen öğretmenler ise en kısa sürede Danıştay'ın karar vermesini ve 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sürecinin bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. X sosyal medya üzerinden etkinlik başlatan öğretmenler, #DanıştaydanMülakataKarar etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor.​​​​

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum