Ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılacak?

Ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan kurumlarda görev yapmakta olan öğretmenlerin sayısının yeterli olmadığı durumlarda y ücretli öğretmen görevlendirmesi söz konusudur. Peki başvuruda bulunan öğretmen adayları sonuçlara nereden ulaşacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevini sürdürmekte olan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere dersler ve sınıflar dağıtıldıktan sonra açıkta kalan dersler için ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapılmaktadır.

Başvuruların geçerli olması için neler gerekli?

Söz konusu öğretmenlerin görev başvuruları e-devlet sisteminden yapılmaktadır. Ancak e-devlet üzerinden yapılan başvurular il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçe ve gerekli evraklarla yapılmadığı sürece geçerliliğini sağlamamaktadır.

Ücretli öğretmen görevlendirme işlemleri

Ücretli öğretmenlerin görevlendirme işlemleri ise söz konusu başvuruda bulunan kişilerin görev yapmak istedikleri ilçelerde bulunan Milli Eğitim Müdürlüklerinin insan kaynakları bürosu tarafından yapılacaktır. Ücretli öğretmen görevlendirmeleri ile ilgili insan kaynaklarında bulunan personelden sorumlu şube müdürleri öğretmenlerin sunmuş oldukları belgelere dikkate alarak görevlendirme işlemlerini yapacaklardır. İlçe milli eğitim müdürlükleri ücretli öğretmen görevlendirmeleri için Eğitim Fakültesi mezunlarını öncelik tanımaktadırlar. Eğitim Fakültesi mezunları yeterli gelmediği durumda ise 4 yıllık lisans mezunu olan adaylara öncelik sağlanır.

Ücretli öğretmen olarak görevlendirilenler ise görevlendirildikleri ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından bilgilendirileceklerdir. Söz konusu görevlendirmeleri Valilik olurları alındıktan sonra ilgili öğretmenler ilçe milli eğitim müdürlüklerine çağrılarak görevleri kendilerine tebliğ edilecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.