Öğretmen mülakat sonuçları! 2024 mülakat sonuç ekranı

Öğretmen mülakat sonuçları! 2024 mülakat sonuç ekranı

Öğretmen atama sürecinde yeni bir dönemin içerisindeyiz. Öğretmen adayları mülakat süreci ile karşı karşıya. Çeşitli sınav merkezinde süreç devam ediyor. Peki, adaylar sonuçları nasıl öğrenecek? İşte detaylar...

20 bin öğretmen ataması ile ilgili sözleşmeli mülakat süreci tüm hızıyla devam ediyor. Adaylar 20 farklı sınav merkezinde mülakata katılım sağlıyor. Mülakatı tamamlayan adayların en çok merak ettiği şey ise sonuçların ne zaman açıklanacağı oluyor.

1 Temmuz’da başladı…

1 Temmuz 2024 itibarıyla başlayan mülakat süreci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav puanı kadar önemseniyor. Bakanlığın bu yıl aldığı karar neticesinde; %50 KPSS %50 mülakat puanı etkili olacak şekilde yerleştirme yapacak.

Mülakatın sınav kadar önem kazanmış olması endişeleri de beraberinde getiriyor. Mülakata çağrılan adayları hangi durumlar karşılıyor? Sözleşmeli mülakat sonuçlarını sorgulamak isteyenler için sonuç ekranının ne zaman açılacağı ise en çok merak edilen detaylardan birisi. Sorunun kesin cevabı henüz bilinmese de geçtiğimiz yılın mülakat sistemine bir göz atalım.

2024 öğretmen mülakat sonuçları nasıl açıklandı?

Geçtiğimiz sene yapılan öğretmen atamalarındaki duruma bir göz atacak olursak; 45 BİN öğretmen ataması yapılmıştı. Bu atama 7 ve 16 Nisan tarihleri arasında mülakat dönemi ile tamamlanmış ve 18 Nisan tarihinde sözlü sınav sonuçları ilan edilmişti.

Bundan dolayı yaklaşık 7 gün boyunca devam edecek mülakatın hemen ardından sonuçların açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum