Öğretmen atamalarında yeni dönem

Öğretmen atamalarında yeni dönem

Öğretmen atamalarında yeni dönem

Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle birlikte, sözleşmeli öğretmenlerin istihdamında mülakat puanı belirleme yöntemi değişti. Artık mülakat puanı, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'siyle belirlenecek.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, öğretmen adaylarının mülakat performansı, KPSS puanıyla eşit ağırlıkta değerlendirilecek. Özellikle adayların sözlü sınavdaki performansı, atama sürecinde belirleyici olacak.

İlk uygulama olarak, 20 bin öğretmen atamasında bu yeni sistem devreye girecek. Atama süreci, adayların ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin 20-31 Mayıs tarihleri arasında yapılmasıyla başlayacak. Adayların sözlü sınavlara alınacakları merkezler ise 10 Haziran'da açıklanacak. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında daha objektif bir süreç yürütmek adına sözlü sınavlarda benzer önlemler alacak. Bu değişikliklerle birlikte, öğretmen adaylarının yetkinlikleri ve iletişim becerileri de atama sürecinde daha fazla önem kazanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.