Norm fazlası olan öğretmen yer değişikliği talebinde bulunabilir!

Norm fazlası olan öğretmen yer değişikliği talebinde bulunabilir!

Kadrosunun olduğu eğitim kurumunda norm fazlası olarak bulunan öğretmen neler yapacak? Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda öğretmenlerin yer değişikliği işlemleri hakkında madde bulunuyor mu? Detaylar haberimizde…

Atama planları her sene olduğu gibi bu sene de kanunlara uyum sağlayacak şekilde gerçekleşmeye devam edecek. Öğretmenin sağlık ya da can güvenliği mazeretine bağlı şekilde oluşan yer değiştirmesi yıl içinde yer değiştirme takvimine bakılmadan yapılırken, diğer mazeretlere bağlı olarak yer değiştirmeleri ise yarı dönemde veya da yaz tatilinde yapılacak. Peki norm fazlası olan öğretmenler bu durumda ne yapacak?

İl içinde boş norm kadrosu olan yere geçiş talebinde bulunabilir

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda görev yapmış olduğu eğitim kurumunda norm fazlası olarak belirtilen öğretmenler il içinde boş norm kadrosu mevcut olan farklı bir eğitim kurumuna yer değiştirme talebinde bulunabilecek. Bu talep hükümet puanına bakılacak şekilde değerlendirilmiş olacak.

Eğer hak sahibi olan öğretmenin hizmet puanı yetersiz olursa ve aynı zamanda bu sebeple farklı bir eğitim kurumuna atanamazsa, aynı ilçe grubu içinde boş norm kadrosu bulunan eğitim kurumlarına atanmak üzere valilerce il içerisinde resen işlem yapılır.

Öğretmenlerin Yer Değişikliği Madde 18

“(6) Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumlarında norm kadro fazlası olan öğretmenler, il içerisinde boş norm kadrosu bulunan eğitim kurumlarına yer değiştirme talebinde bulunabilir. Hizmet puanı yetersizliği nedeniyle talepte bulundukları eğitim kurumlarına atanamayanlar ile talepte bulunmayanların atamaları, öncelikle aynı ilçe grubu içerisinde boş norm kadrosu bulunan eğitim kurumlarına olmak üzere ilgili valilerce il içerisinde resen yapılabilir.

(7) Öğretmenlerin isteğe ve mazeret durumlarına bağlı yer değiştirme suretiyle atamaları ile hizmet bölgeleri, hizmet alanları, ilçe grupları ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer hususlar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.”

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum