Mülakata girecek olan öğretmen adayları için yolculuk başlıyor!

Mülakata girecek olan öğretmen adayları için yolculuk başlıyor!

Bu sene yapılacak olan 20 bin öğretmen alımı için mülakatlar 1 Temmuz 2024 Pazartesi itibariyle başlıyor. Mülakata kalan az bir zamanda adaylar mülakat merkezlerine gidebilmek için yola çıktı. MEB adayların masraflarını karşılayacak mı? İşte detaylar…

Öğretmen adaylarının yaklaşık 10 ay süre ile beklediği mülakatların tamamlanması ile bu bekleyiş sona erecek. Ancak her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Mülakatların kaldırılmaması kararı büyük bir tepki almışken, şartların her ildeki öğretmen adayı için daha kolay hale getirilmemesi de gündeme oturdu.

60 bin aday mülakata çağırıldı!

20 bin öğretmen alımı yapılacağı için, neredeyse 3 katı kadar yani toplamda 60 bin adayın mülakata çağrıldığı bilgisine ulaşıldı. 81 ilde yaşayan 60 bin aday MEB'in belirlediği 20 farklı mülakat merkezinde sınava alınacak. Çoğu kişi kendi ili dışında farklı bir ile giderek mülakata girecek.

Öğretmen olabilmek için bekleyişi devam eden adayların neredeyse çoğunluğu işsiz. Bu durumda adayların mülakat günü öncesinde oraya ulaşması epey masraf gerektiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken farklı bir şehirde mülakata girecek adaylar için yol ve yemek masraflarının karşılanması talep ediliyor.

KYK Yurtları öğretmenler için müsait değil!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olan KYK yurtları için müsaitlik durumunu öğrenmek isteyen öğretmen adayları beklenmeyen bir yanıtla karşılaştı Devletin sunmuş olduğu KYK yurtlarında mülakattan bir gün önce konaklamak isteyen adaylara red cevabı verildi. Bunun nedeni olarak 1 Temmuz itibariyle yurtların konaklama uygulamasına geçirileceği, emekliler için hazırlandığı ve bu sebeple bakım ve tadilat yapıldığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum