Mazerete bağlı yer değişikliği, hizmet puan eksikliği!

Mazerete bağlı yer değişikliği, hizmet puan eksikliği!

Bakanlık tarafından paylaşılan yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında öğretmenlerin yer değişikliği işlemleri ile birlikte aylıksız izin hakkı kavramı incelendi. İşte detaylar

Öğretmenlerin yer değişikliği işlemlerinin yer aldığı Madde 18'de mazerete bağlı yer değişikliği işlemleri ile hizmet puanı yetersizliği ve aylıksız izin hakkı ile ilgili bazı dikkat çeken açıklamalar var. Yıl içinde belirli zamanlarda gerçekleştirilen isteğe bağlı yer değişikliği işlemleri mazerete bağlı hale geldiğinde yer değiştirme takvimine bakılmaksızın tayin hakkı kullanılabiliyor.

Puan yetersizliği durumunda ne yapılıyor?

Öğretmenlerin isteğe bağlı ya da mazerete bağlı yer değişikliği işlemleri hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılıyor. Peki puan yetersiz olduğunda hangi durum ile karşılaşılıyor?

Böyle bir durumda 657 sayılı kanunun 72.maddesi dikkate alınarak talep edildiği takdirde istekte bulunulan yere atanmaya hak kazanıncaya kadar aylıksız izne çıkılabilme hakkına sahip.

Boş öğretmen kadrolarına öncelik tanınır!

Aylıktan izin verilen öğretmen bağlı bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bu amaçla tahsis edilmiş bulunan boş öğretmen kadrolarına aylıksız izinli olmak şartı ile ataması gerçekleştiriliyor. Aylıksız izne ayrılan öğretmenler 3. yılın sonunda kadar istedikleri yere atamalarının yapılmaması halinde durumlarına uygun boş öğretmen kadrolarına öncelikli olarak atanır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.