KPSS’yi kazanan öğretmen akademide 1 yıl asgari ücretten az maaş alacak!

KPSS’yi kazanan öğretmen akademide 1 yıl asgari ücretten az maaş alacak!

Öğretmen olma hayali kuranlar medyada yayılan haberden dolayı hayal kırıklığına uğradı. Öğretmenlik öncesinde alınacak akademi eğitimi süresince asgari ücretten az bir maaş ile çalışmak zorunda kalacaklar. İşte detaylar…

Sosyal medyada hızla yayılan o haber öğretmen adaylarının endişeye kapılmasına neden oldu. 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak olan mülakat öncesi akademi kararı başvuru sürecini nasıl etkileyecek? Akademide ne kadar maaş verilecek? İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

Aday öğretmenlik gitti, Milli Eğitim Akademisi geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu meclise sunuldu. Yakın zamanda meclisten geçecek olan yeni kanun içeriğinden aday öğretmenlik kavramı kaldırıldı. Milli Eğitim Akademisi kavramı geldi.

Akademide kimlerin, nasıl eğitim göreceği eğitim boyunca hangi süreçlerden geçileceği, sınav uygulaması, başarı ve başarısızlık durumları Yeni ÖMK'da yer aldı. Bakan Tekin tarafından yapılan duyurunun ardından sosyal medyada bir paylaşım yapıldı.

Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim görecek olan adayların 14.000 TL maaş alacağı söyleniyor. Akademide geçirilen süre hizmet süresi içine dahil edilmeyecek yalnızca sağlık sigortası uygulaması yapılacak.

Öğretmen akademide eğitim görürken ne kadar maaş alacak?

İl belirlenen miktarda aylık 22.000 TL maaş alınacağı yönünde söylentiler olmuştu. Fakat kanun taslağı meclise sunulduktan sonra farklı bir boyut kazandı. Bugünkü rakamlar üzerinden belirlendiğinde akademide eğitim görecek öğretmen adayının aylık maaşı 14.175 TL'ye denk geliyor. Peki bu durumdan kimler etkilenecek?

Milli Eğitim Akademisi 2025 yılı Eylül ayı itibariyle geçerli olacak ve bu dönemden sonra yapılacak atamalardaki öğretmen adayları bu durumda etkilenmiş olacak.

İşte o madde!

Madde 14 : “Öğretmen adaylarına hazırlık eğitim sürecinde her ay gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpılmış sonucu bulunacak tutarda ödeme yapılır.”

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum