Göreve yeni başlayan öğretmen maaşı belli oldu! 23 bin lira alacaklar…

Göreve yeni başlayan öğretmen maaşı belli oldu! 23 bin lira alacaklar…

Göreve yeni başlayacak olan öğretmenlerin maaş beklentilerine cevap niteliğinde bir açıklama geldi. Yeni atanan öğretmen 23 bin lira maaş alacak. Detaylar haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı yeni göreve başlayacak olan öğretmenlerle ilgili yapmış olduğu düzenlemede maaş tutarını belirledi. Bu kapsamda yeni göreve başlayacak olan öğretmenlere sadece 23 bin lira maaş verileceği bilgisine ulaşıldı. İşte detaylar...

Öğretmenler akademi eğitiminden sonra göreve başlayacak!

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin bundan önceki dönemlerde ilk aldıkları maaş sözleşmeli öğretmen maaşı olarak biliniyordu. Bu tutar da neredeyse 9/1 kademesine denk bir öğretmenin aldığı maaşla aynı olduğu biliniyordu.

Ancak yeni gelen sistem ile birlikte KPSS puanı üstünlüğüne göre belirlenen öğretmenler kurulacak olan öğretmen akademilerinde eğitime tabi tutulacak. Söz konusu eğitimleri neticesinde geçerli eğitimlerin alınması durumunda öğretmenler görevlerine başlayacaklar.

Eğitimler 550 saat sürecek!

Söz konusu akademi eğitimi yaklaşık 550 saat sürecektir. 550 saatin ardından öğretmenler sözleşmeli öğretmen olarak görev yapabilecekler. Söz konusu eğitimler süresince öğretmenlere 23 bin TL aylık ücret ödenecektir.

Belirtilen uygulama öğretmenlik meslek kanunu ile meclise sunuldu. Söz konusu yasanın onaylanması ile beraber önümüzdeki sene ataması yapılacak olan öğretmen adaylarına uygulanması beklenmektedir.

Öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda katılmış oldukları akademi eğitimi süresince atanmış olmayacaklar. Ancak bu süreçte aylık olarak 23 bin TL tutarında maaş almaya devam edecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum