Bu Öğretmenlerin Sayısı Zirve Yapacak!

Bu Öğretmenlerin Sayısı Zirve Yapacak!

Bu Öğretmenlerin Sayısında Artış Yaşanacak...

Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması yapılıyordu. 2024 yılında ortalama sayısının yarısı kadar öğretmen ataması yapılacağı açıklandı. Ortalamanın yarısınca yapılan atama için ekonomik göstergeler sebep olarak gösterildi. 20 bin öğretmen ataması göreve başlama tarihi henüz açıklanmadı. Görev başlangıcının 2024-2025 yılı eğitim öğretim dönem başına yetiştirilmeye çalışıldığı açıklandı. Ortalamanın altında yapılan öğretmen atama sayısı ve göreve başlama tarihinin ikinci dönemi bulması durumunda bu öğretmenlerin sayısında zirve yaşanacağı ön görülüyor. İşte detaylar...

Ücretli öğretmen, MEB bünyesinde faaliyet gösteren kurumlarda öğretmen açığını gidermek amacıyla ders ücreti karşılığında eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten kişidir. Eğitim Sendikalarının paylaştığı verilere göre 66 bin 780 ücretli öğretmen 71 ilde görev aldı. Bunun dışında en fazla ücretli öğretmen sayısının İstanbul ilinde görev yaptığı biliniyor.

20 bin öğretmen atama sayısının her yıl yapılan atama sayısına göre ortalamanın altında gerçekleşecek olması ve göreve başlama tarihinin gecikmesi durumunda 2024-2025 eğitim öğretim yılının birinci döneminde ücretli öğretmen sayısının zirve yapması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum