Bakan Yusuf Tekin 2024 Yılında Emekli Olması Beklenen Öğretmen Sayısını Açıkladı

Bakan Yusuf Tekin 2024 Yılında Emekli Olması Beklenen Öğretmen Sayısını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı, Hürriyet’e konuk oldu.

Hürriyet’in geleneksel kahvaltılı sohbet toplantısına katılan Tekin, gündeme ilişkin soruları özetle şöyle yanıtladı:

- İHTİYAÇ KADAR ÖĞRETMEN ATAYABİLECEĞİZ: (Atanamayan öğretmenlerin durumu) Mümkün olduğunca okullarımızda öğretmen başına öğrenci sayısını azaltmaya çalışıyoruz bunun için de olabildiğince fazla öğretmen almaya çalışıyoruz. Ama bir taraftan da benim nihayetinde Türkiye realitesi var, fazla öğretmen istihdam etmemin de anlamı yok dolayısıyla atayabileceğimiz, ihtiyaç duyduğumuz sayı neyse onu atayacağız.

(20 bin EYT’li var ama siz bu yıl sadece 20 bin atama yaptınız eleştirileri) Bu yanlış bir hesap. 2023’te EYT’ten dolayı 20 bin emekli oldu ama biz zaten 49 bin 500 öğretmen ataması yaptık yani emekli olanların yerine fazladan zaten geçen yıl atama yaptık. 2024’te bizim öngörümüz zorunlu emeklilik yaşına geleceğini tahmin ettiğimiz ki EYT’ten önce de böyleydi, ortalama 6-8 bin bandında. Bu yıl da maksimum 8 bin öğretmenimizin emekli olmasını bekliyoruz ve biz 20 bin yeni atama yapıyoruz.

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

43 Yorum