2024 KPSS Puanıyla Öğretmen Ataması: "İhtiyaç Kadar Alım"

2024 KPSS Puanıyla Öğretmen Ataması: "İhtiyaç Kadar Alım"

2024 KPSS Puanıyla Öğretmen Ataması Ne Kadar Olacak?

2023 KPSS puanıyla 20 bin sözleşmeli öğretmenin atama süreci 13 ay süredir devam ediyor. 2024 KPSS' ye geri sayım başladı. Öğretmen atamasının gerçekleşmesi için son dönemde yapılan atamalarda göz önünde bulundurulduğunda sınava giriş ve görev başlama tarihi arasında bir yılı aşkın süre geçiyor. 2024 KPSS puanıyla öğretmen atamasına ilişkin en önemli açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den gelmişti. Bakan Tekin ihtiyaç kadar öğretmen atayabileceklerini ifade etti. İhtiyaç sayınca öğretmen ne anlama geliyor haberimizde...

İhtiyaç sayınca öğretmen ataması ifadesiyle o yıl emekli olmuş veya çeşitli nedenler sebebiyle görevden ayrılanların sayısını işaret ediliyor. Bakan Tekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada 6-8 bin bandında öğretmenin emekli olmasını beklediklerini açıklamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise 3 yıl süresince kamuya personel alımında emekli sayınca istihdamın gerçekleşeceğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı kamuda tasarruf politikaları kapsamında öğretmen ataması yapmaya devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum