20 Bin Öğretmen Ataması Mülakatında Ders Anlatılacak Mı?

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakatında Ders Anlatılacak Mı?

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakatında Adaylar Ders Anlatacak Mı?

20 bin sözleşmeli öğretmen sözlü sınavları 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Adaylara mülakatta elektronik kura sistemiyle çekilen 3 soru sorulacak. Bu sorular 1. Genel Kültür, 2.Eğitim Bilimleri, 3. adayın branş müfredatında yer alan konuyla ilgili örneklerle ders işleyişini açıklama yer alacak. Adayın branşıyla ders işleyişini anlatması ders mi anlatılacak sorusunu akıllara getirmektedir. MEB tarafından paylaşılan Sözlü Sınav Rehberi'nin bu konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

"Adayların kendi alanları ile ilgili soruya cevap verirken bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile dersi arasındaki ilişkiye yönelik cevaplar da vermesi beklenecektir. Ayrıca alanınızla ilgili soruya cevap verirken aşağıdaki açıklamaya dikkat ediniz.

Öğretim süreci tasarımınızı/kurgunuzu açıklarken “dikkat çekme, hedeften haberdar etme, ön koşul öğrenmeleri hatırlatma, materyalleri sunma ve uygulama/etkinlikleri gerçekleştirme, öğrencilerin hedef davranışı göstermesini sağlama, öğrenciye geribildirim sağlama, değerlendirme, kalıcılığı ve transferi sağlama” hususlarına değinerek dijital ve teknolojik araçlardan ne şekilde yararlanacağınızı belirtiniz."

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum