Ücretli Öğretmen Görevlendirmesinde Torpil İddiasına Vali'den İnceleme

Ücretli Öğretmen Görevlendirmesinde Torpil İddiasına Vali'den İnceleme

Ücretli Öğretmen Görevlendirmesinde Torpil İddiasına Vali'den İnceleme

Mebpersonel.org-Özel Haber Bilecik'te ücretli öğretmen atamasıyla ilgili yaşanan torpil iddiaları, sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından Bilecik Valisi Şefik Gül'ün inceleme başlatmasıyla dikkat çekti. Bir kullanıcının X (eski Twitter) platformundaki paylaşımına göre, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan görevlendirme sonrası ücretli bir öğretmenin yerinin değiştirildiği ve bu öğretmenin itirazı sonucunda görevi bırakmak zorunda kaldığı belirtildi.

İddiaya göre, Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevlendirilen ücretli öğretmen, kısa bir süre sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bilecik Endüstri Meslek Lisesi'nde görev yapan başka bir ücretli öğretmenle yer değiştirmesi talebiyle karşılaştı. Ancak, öğretmen bu talebi kabul etmeyerek mevcut görevinde devam etmek istedi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden birkaç kez daha aranarak yer değişikliği talep edilmesine rağmen, öğretmen itirazlarını sürdürdü. Durumun kapanmış olduğu bildirilse de, hafta başında Valilik onaylı bir yazıyla yer değişikliğinin zorunlu olduğu ifade edildi.

Bu sürecin sonunda, öğretmen yer değişikliğini kabul etmeyerek istifa etti. Diğer ücretli öğretmenin ise istediği okula geçişinin sağlandığı belirtiliyor. Söz konusu olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, Bilecik Valisi Şefik Gül, kendi X hesabından konuya dair inceleme başlattığını duyurdu. Olayın sonucunun ne olacağı merakla beklenirken, kamuoyunda öğretmen atamalarındaki şeffaflık konusu bir kez daha gündeme geldi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR

e7214370-56b9-4cd5-bd6f-665386fac674.jpeg

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum