Ücretli öğretmen ataması daha önce hiç bu kadar fazla yapılmamıştı! En çok o iki branşa…

Ücretli öğretmen ataması daha önce hiç bu kadar fazla yapılmamıştı! En çok o iki branşa…

2024-2025 eğitim öğretim yılında 20.000 öğretmen atamasının gerçekleşmesi nedeniyle tarihin en yüksek ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapıldı. Peki en çok hangi alanlara ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapıldı?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenlerin sayı olarak yetersiz kaldığı durumlarda derslerin boş geçmesini önlemek amacıyla görevlendirilen kadrolu ve sözleşmeli olmayan personele ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmen yani ücretli öğretmen denir.

Ücretli öğretmenler her ay girdiği dersin ücretini alır

Ücretli öğretmenlere almış oldukları ek ders ücretinin dışında herhangi bir ödeme gerçekleşmez. Ücretli öğretmenler girmiş oldukları ders saati kadar aylık ücret alırlar. Ücretli öğretmenlerin bir ayda girmiş oldukları ders saatinin tamamı artı girmiş oldukları ders saatinin bir de yarısını toplayarak ek ders ücretleri tespit edilir. Yani ayda 100 saat derse giren bir ücretli öğretmen ay sonunda 150 saat ek ders ücreti alır.

En çok o branşlara öğretmen alımı yapıldı!

Söz konusu ücretli öğretmenler en çok sınıf öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği alanlarına görevlendirilmiştir. Ülkemizde en çok ihtiyaç bulunan öğretmenlik branşları bu iki branş olarak belirlenmiştir. Özel eğitim alanında görevlendirilecek olan öğretmenlerin özel eğitim öğretmeni olmaları, rehber öğretmen olmaları, eğitim fakültesi mezunu olmaları gibi kriterler aranmaktadır.

Tüm bunların yanında ücretli öğretmenlerden özel eğitim bölümlerine görevlendirilebilmeleri için bir de özel eğitim sertifikası almış olmaları istenmektedir. Söz konusu sertifika özel eğitim öğretmenliği mezunu olanlardan, eğitim fakültesi mezunu olanlardan istenmez.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum