Okullarda şiddetin önlenmesi için genelge yayımlandı!

Okullarda şiddetin önlenmesi için genelge yayımlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 27.08.2024 tarihli ve ''Okullarda Şiddetin Önlenmesi Genelgesi'' konulu yazısının detayları haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen resmi yazıda; okullarda şiddetin önlenmesi ile ilgili yapılması gereken iş ve işlemlere dair bilgilendirmeler yapıldı.

''Okullarda Şiddetin Önlenmesi Genelgesi”

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 27.08.2024 tarihli ve ''Okullarda Şiddetin Önlenmesi Genelgesi'' konulu yazısında geçen detaylar şu şekilde;

“Bakanlığımız her türlü şiddete yönelik önleyici ve koruyucu çalışmalar kapsamında eğitime erişim ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, bireylerin sosyal hayata katılımlarının ve bilgi/becerilerinin artırılması ve bireyin her yönden desteklenmesine ilişkin çalışmalar yapmaktadır.

Bu kapsamda, hassas ve ciddi konuda sorumluluklarını yerine getirmek noktasında merkez ve taşra birimleri şiddetin önlenmesi ve şiddet mağdurlarının korunmasında ilgili tüm mevzuatın gözetilerek söz konusu faaliyetlerin etkili ve süratli biçimde yürütülmesi esas olmak üzere ilgi Genelge yayımlanmıştır.”

Güven ortamının sağlanması gerekiyor!

Söz konusu genelgede belirtilen hususlar kapsamında, okul/kurumlarda eğitim-öğretimin güven ortamında yürütülebilmesi ve şiddet içeren davranışlara mahal verilmemesi esastır. Belirlenen görev ve sorumlulukların titizlikle yerine getirilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden güvenli okul ortamlarının oluşturulması ve gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi gerekmektedir.

Okul/kurumlar tarafından söz konusu genelge konusunda gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.