Okul yönetimlerinden uyarı geldi! O öğrenciler sınıfta kalacak!

Okul yönetimlerinden uyarı geldi! O öğrenciler sınıfta kalacak!

2024-2025 eğitim öğretim yılında 5. sınıfa geçmiş olan öğrenciler ilk kez sınıf geçme kurallarını uygulayacaklar. Peki öğrencilere hangi uyarılar yapılacak? İşte detaylar…

4 yıllık ilkokul öğrenimi boyunca öğrencilerin sınıfta kalma ihtimali bulunmuyordu. Öğrenciler derslerinde başarısız olsalar bile sürekli devamsız olmamaları durumunda sınıf tekrarı yapma durumları yaşanmıyordu. Öğrencilerin sınıf tekrar yapabilmeleri için velilerinin okula sınıf tekrarı yapması yönünde dilekçe vermeleri gerekmekteydi.

Ortaokul öğrencileri sınıfta kalabilir!

2024-2025 Eğitim öğretim yılında öğrencilere söz konusu ortaokul öğrenimleri boyunca sınıfta kalma tehlikelerinin olduğu sınıf rehber öğretmenleri ve okul yönetimleri tarafından uyum haftasının ardından anlatılmaya başlandı.

Ancak öğrencilerin söz konusu sınıf tekrarı tehlikesi ile ilgili kuralları öğrenmeleri zaman alacağından dolayı söz konusu öğrencilere rehberlik servisleri tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılmalıdır. Söz konusu bilgilendirme aynı zamanda velilere de yapılacaktır.

Sınıfta kalmak için hangi nedenler gerekli?

Ortaokul öğrencilerinin en az bir dersten 50'nin altında, Türkçe dersinden ise 70'in altında yıl sonu ortalaması olması durumunda, sene sonu şube öğretmenler kuruluna kalır. Söz konusu kurulda öğrencinin dersine giren tüm öğretmenler söz konusu öğrencinin sınıf geçmesi ve kalması yönünde oy kullanır. Oy çokluğuna göre öğrenciler sınıfta kalırlar veya sınıflarını geçerler. Dersleri zayıf olmasa bile sene sonunda 20'nin üzerinde devamsızlığı olan öğrenciler de söz konusu kurulda değerlendirilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum