Öğretmenlerden 1000 TL çay parası alınıyor! Mobbingin yeni hali…

Öğretmenlerden 1000 TL çay parası alınıyor! Mobbingin yeni hali…

Geçtiğimiz dönemlerde okulların belli başlı ihtiyaçlarını temin etmek üzere velilerden alamadıkları aidatlar sebebiyle bu durumu öğretmenlere döndürdüğü ortaya çıktı. Bu kapsamda öğretmenlerden toplanan çay paraları ile ilgili şikayetler artıyor.

Okullarda bulunan çay ocakları öğretmenlerin dinlenme saatlerinde çay ve kahve içtikleri önemli alanlardan biri olarak bilinmektedir. Söz konusu çay ocağının giderleri ise öğretmenlerden toplanan cüzi miktardaki ücretlerle karşılanıyordu.

Çay ocaklarının giderleri öğretmenlerden karşılanıyor!

Ancak son dönemde okulların velilerden aidat alamaması nedeniyle yani; Milli Eğitim Bakanlığı'nın aidatları yasaklamasının ardından çay ocakları okulların önemli ihtiyaçlarını gidereceği alanlar haline geldi.

Resmi olmayan şekilde fiilen okul yönetimleri tarafından işletilen çay ocağı giderleri kapsamında öğretmenlerden 750 TL ile 1000 TL arasında aylık ücret talep edilmektedir. Söz konusu talep edilen ücretler ile okullarda eksikliği hissedilen temizlik personeli çalıştırılmaktadır.

Bu durum şikayet edildi!

Özellikle toplum yararına hizmet projesinin kaldırılmasıyla beraber okullar bu alanda büyük eksiklik yaşamaktadır. 2024-2025 eğitim öğretim yılında okullara temizlik personeli görevlendirmelerinin yapılmaması sebebiyle okul yönetimleri de söz konusu personeli kendileri çalıştırarak ücretlerini de çay ocağı giderlerinden karşılamayı hedefliyor.

Ancak söz konusu ücretleri vermek istemeyen öğretmenlerin; diğer arkadaşlarının ilgili duruma şikayet etmemesi sebebiyle itirazları geçersiz kabul edildi. Her ne kadar okulların temizlik personeli ihtiyacı bulunsa da söz konusu ihtiyacın öğretmenlerden toplanan para ile karşılanması usulsüzdür. Ayrıca söz konusu ücretlerin tam olarak nereye harcandığı takip edilmediğinden dolayı ortada şeffaf olmayan bir durum yaşanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum