Öğretmenler daha fazla derse girmek isteyecek! Ek derslerdeki vergi kalkıyor!

Öğretmenler daha fazla derse girmek isteyecek! Ek derslerdeki vergi kalkıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenlerin 2024-2025 eğitim öğretim yılında ek ders ücretlerinin düşük olmasından dolayı geçmiş yılları oranla derse girme isteklerinden azaldığı belirtilmişti.

MEB’e bağlı olarak çalışan öğretmenlerin ek derse girme konusunda yaşamış oldukları isteksizliği durumu ortadan kaldırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir çalışma üzerinde durmaktadır.

Bilindiği üzere ek ders ücretlerinin ödenmesi sırasında öğretmenlerin vergi dilimleri dikkate alınmaktadır. Söz konusu vergi dilimleri üzerinden öğretmenlerin ek ders ücretleri hesaplanır ve ödenir. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ek ders ücretlerindeki vergi sebebiyle azalan söz konusu ücretlerin güncellenmesi için çalışma içerisine girdi.

21 saatten fazla derse girmek istemiyorlardı!

Özellikle branş öğretmenlerinin zorunlu olarak girebilecekleri ders saati 21 olarak belirlendiğinden dolayı söz konusu vergi dilimleri sebebiyle öğretmenler 21 saatin üzerinde derse girmek istemiyorlardı. Bu durumda da okullar mecburen ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirilmesi talebinde bulunmaktaydı.

Ancak ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlere ödenecek olan ek ders ücreti kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere ödenecek olan ek ders ücretlerinden daha fazladır.

Öğretmenlerin derse girme isteği artacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın söz konusu düzenleme ile beraber ek ders ücretleri üzerinden vergi almama durumu meydana gelecektir. Buna göre öğretmenler ek derslerini vergi kesintisi olmadan alacaklardır. Ancak söz konusu vergilendirme işlemleri bundan böyle maaş üzerinden yapılacak.

Ek ders ücretlerini hesaplama işlemleri de her ayın son haftası değil takip eden ilk haftası yapılacaktır. Ek ders ücretlerinin yatırılma işlemleri içinde belirlenecek olan takvim her ayın ikinci haftası olarak bildirilecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum