O görev öğretmenlerin öğrencilerden uzaklaşmasına sebep oluyor!

O görev öğretmenlerin öğrencilerden uzaklaşmasına sebep oluyor!

Okul müdürleri kanuni bir dayanak olması koşuluyla öğretmenlere çeşitli görevler verme hakkına sahiptir. Peki hangi görevlerden dolayı öğretmenler öğrencilerden uzak kalıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevine devam etmekte olan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler yürütmüş oldukları eğitim öğretim faaliyetlerinin dışında aynı zamanda okul müdürlerinin kendilerine vermiş oldukları çok sayıda evrak işiyle de uğraşmaktadır.

Birden fazla evrak görevi var!

Her sınıf için ayrı ders planı ve aynı zamanda okullarda öğrenim gören kaynaştırma öğrencileri için ayrıca hazırlanacak olan planlar ve raporlar, rehberlik planları, öğrenciler için hazırlanan kişisel gelişim formlarının toplanması ve nihayetinde sınav dönemine yaklaşması ile beraber örnek sınav soruları ve cevap anahtarları gibi öğretmenlerin yerine getirmesi gereken çok sayıda evrak görevi bulunmaktadır.

Dönem sonu ve sene sonu gibi zamanlarda ise öğretmenlerin ders çizelgeleri not çizelgeleri ve toplantı tutanakları gibi çok sayıda belgeyi okul yönetimlerini teslim etmesi gerekmektedir.

Öğrencilerin öğretmenlere ihtiyacı var

Ancak son zamanlarda yaşanan şiddet olayları sebebiyle öğrencilerin öğretmenler tarafından çok önemli bir şekilde rehberliğe ihtiyacı vardır. Derslerin sona erdiği ve öğretmenlerin boş vakitlerinin olduğu dönemlerde öğrencilerle beraber çeşitli faaliyetlerin verilmesi gerekirken öğretmenler, evrak yükünün altına giriyor.

Unutulmamalıdır ki öğretmenlerin de okul yöneticilerinin de görevinde olma sebebi öğrencilerdir. Birebir olumlu ilişkilerin azaldığı günümüzde söz konusu öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin öğrencilerle beraber vakit geçirmelerini sağlayacak olan etkinliklere daha ağırlık verilmelidir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum