Anadolu liselerinde okuyan öğrenciler, meslek liselerine akın ediyor! Devir değişti!

Anadolu liselerinde okuyan öğrenciler, meslek liselerine akın ediyor! Devir değişti!

Geçmiş dönemde en çok popüler olan Anadolu liselerinin eski popülerliği kalmadı. Yaşanan o durum ile artık Anadolu liseler eskisi kadar çok tercih edilmiyor. Peki söz konusu durumun temel sebebi nedir? İşte detaylar…

Anadolu Lisesi olarak ifade edilen liselerde öğrenim gören öğrenciler genel olarak üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerdir. Söz konusu Anadolu liseleri son zamanlarda üniversite mezunlarının işsiz kalması sebebiyle öğrenciler tarafından daha az tercih edilmektedir.

Beyaz yakalı olma hayali kuruyorlar

Özellikle üniversite sınavlarında öğrencilerin tercih etmiş olduğu bölümler dikkate alındığında çoğu öğrencinin artık beyaz yakalı olma hayalinin olmadığı ortaya çıktı. Atanamayan öğretmenlerin ve 4 yıllık fakülte mezunlarının işsiz gezdiği düşünüldüğünde piyasanın ihtiyaçlarına göre eleman yetiştiren ve lise mezunu olmasına rağmen Asgari ücretin kat kat üstünde maaş alabilen Meslek Lisesi mezunları son zamanlarda dikkatleri üzerine çekti.

Geçişler yoğunlaştı!

Bu gibi nedenlerden dolayı öğrenciler Anadolu liselerindeki derslerde de başarısız olmaları sürecin içerisine eklendiğinde meslek liselerinin özellikle yüksek katma değer getiren bölümlerine yönelmeye başladılar. Bu konuda öğrenci velileri nakil yoluyla çocuklarının Meslek Lisesine geçişlerini sağlamak için e-devlet üzerinden başvurularını hiç olmadığı kadar yoğunlaştırdı.

Hatta bazı okulların boş kontenjanı olmadığı için çok sayıda Anadolu Lisesi öğrencisi bu okullara geçiş yapmak için adeta gün sayıyor diyebiliriz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.