Öğretmen Ataması Mülakat Sonuçları Önce Açıklandı Sonra Geri Çekildi!

Öğretmen Ataması Mülakat Sonuçları Önce Açıklandı Sonra Geri Çekildi!

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Mülakat Sonuçları Önce Açıklandı Sonra Geri Çekildi! İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını henüz gerçekleştirmedi. Her branşa ayrılan kontenjan sayısının 3 katı sayısınca adayın mülakatı tamamlanmıştı. Bakanlığın sözlü sınav sonuçlarını ilan etmesi bekleniyordu. 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında yeni bir gelişme yaşanarak mülakat sonuçları önce yayınlandı kısa süre içerisinde sonuçlar geri çekildi. İşte detaylar...

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için Bakanlık 10 Ağustos tarihinde tüm branşlarda sözlü sınavı tamamlandı. Sonuçların ilan edilmemesinin sebebini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı. Bakan Tekin %50 KPSS puanı ve %50 sözlü sınav puanının esas alınmasına yönelik yeni değerlendirme sistemine karşı açılan davalarda Danıştay'ın kesin karar vermesini beklediklerini duyurmuştu.

19 Eylül 2024 tarihinde öğretmen adayları sözlü sınav sonuçlarını e-Devlet üzerinden kısa süreliğine görüntüleyebildi. İşte atama bekleyen öğretmenlerin mülakat sonuçlarına ilişkin aldıkları ekran görüntülerinden birkaçı;

6k.jpg

y8.jpg

Sözlü sınav sonuçları açıklandıktan yaklaşık yarım saat sonra geri çekildi. e-Devlet üzerinden mülakat sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamamaktadır." uyarısıyla karşılaştı.

Bu sonuçlar MEB' den habersiz bir şekilde e- Devlet üzerinden açıklandı. Geri çekilmesi şimdilik cevabı beklenen soru bu konuda gelişmeleri sitemizde bulabileceksiniz.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

9 Yorum