1. sınıflar kura sonuçları e-okul sorgulama sayfası

1. sınıflar kura sonuçları e-okul sorgulama sayfası

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 1. sınıfa başlayacak olan öğrencilerin şubelerinin otomatik olarak belirleneceği açıklanmıştı. Peki, bu sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

Milli Eğitim Bakanlığı 1. sınıf şubelerinin otomatik olarak yapılacağını duyurmuştu. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı ile ilk kez yapılacak kura sistemi milyonlarca veliyi yakından ilgilendiriyor. 1. şube belirleme sonuçları, kura çekiminin ardından açıklanmış olacak. Ardından e-Okul üzerinden sorgulanabilecek. Peki belirlenen sınıfların değiştirilmesi mümkün mü? Sınıf değişikliği yaptırmak isteyen veliler araştırıyor.

Şube belirleme kura çekimi ne zaman yapılacak?

MEB tarafından 1. sınıfa başlayacak olan öğrencilerin şube belirlenmesi için yapılacak kura çekimi tarihi belirlendi. İlkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenlerinin kura çekimi, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılmış olacak.

Sınıf belirleme kura sonuçlarına ulaşmak isteyenlerin MEB e-Okul sistemi üzerinden giriş yapması gerekmektedir. Kura sonuçlarının açıklanması ile beraber veliler, e-Okul sistemine giriş yaparak çocuklarının hangi şubede yer aldığını görecekler. e-Okul sınıf belirleme kura sonuçları ve isim listesi sorgulama ekranında sonuçların açıklandığı gün yoğun ilgi olması bekleniyor.

Sınıf değişikliği yapmak mümkün mü?

Şube kuralarının çekilmesinin ardından bazı velilerin değişiklik konusunda talepleri olabilir. Sınıf değişikliği isteyen veliler, öncelikle okul yönetimine başvurmalı ve dilekçe ile taleplerini iletmelidir. Okul yönetimi, sınıf değişikliği taleplerini değerlendirirken, öğrenci sayısı, ders programı uyumu gibi faktörleri göz önünde bulundurur. Her talep onaylanmasa da, geçerli sebepler sunulduğunda sınıf değişikliği mümkün olabilir.

Valiliklere gönderilen yazıda, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesinde "İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." ifadeleri yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum