Yeni ÖMK ile uzman öğretmenlik açıklaması! Sınav nasıl yapılacak?

Yeni ÖMK ile uzman öğretmenlik açıklaması! Sınav nasıl yapılacak?

Öğretmenler tarafında son dönemde en çok araştırılan konulardan birisi olan uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptı. İşte detaylar…

Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katılmış olduğu canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Bakan, öğretmenlik meslek kanunuyla ilgili merak edilenleri de cevapladı. Meslek kanununun maddeleri ile ilgili bilgi vermeyen bakan Tekin, kanunla ilgili görüşlerini dile getirerek uzman öğretmenliğinde sınavsız olmasının gerektiğini savundu. İşte açıklamalar…

Öğretmenlik Meslek Kanunu çalışmaları devam ediyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin soru üzerine de Anayasa Mahkemesinin iptal kararının ardından hem bu karar doğrultusunda düzenleme yapmayı hem de öğretmenlerin, sendikaların ve ilgili akademik camianın beklediği bir meslek kanunu hazırlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Bu konuda da kamuoyuna çağrıda bulunduklarını ve önemli geri dönüşler aldıklarını anlatan Tekin, taslak metninin belirlendiğini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyonlara havale edilmesini beklediklerinin altını çizdi.

Sosyal medya paylaşımları disiplin mekanizmasına dönüştü!

Yusuf Tekin diğer bir soruya, velilerinin izni olmadan öğrencilerini sosyal medyada paylaşan öğretmenlere açılan davalardan bahsetti. Tekin, öğretmenleri bu tür yargılama süreçlerinden kurtarmak için konuyu bir disiplin mekanizmasına dönüştürdüklerini ifade etti.

Öğretmen yetiştirme programlarına ilişkin soru üzerine Tekin, geçmiş dönemlerde sürekli farklı mekanizmalarla öğretmen ihtiyacının giderilmeye çalışıldığını anımsattı.

1993'teki 14. Şura'dan itibaren 2021'deki 20. Şura'ya kadar her şurada bir Milli Eğitim Akademisi kurulmasının tartışıldığını hatırlatan Tekin, "Şu anda yaptığımız şey lisans programlarının dışında, Milli Eğitim Bakanlığı kendi ihtiyaç duyduğu öğretmeni, kendi ihtiyaç duyduğu profile göre, okul türü, öğrenci türü açısından, pedagojik açıdan veya bakanlıkla iletişim açısından ihtiyaç duyduğu şekilde yetiştirmek üzere bir akademik yapı oluşturacak." dedi.

Tekin, Kariyer Basamak Sınavlarıyla ilgili soruyu ise "Başından beri söylüyorum, öğretmen arkadaşlarımıza bir test sınavla kariyer unvanı verilmesini ben içime sindiremiyorum ve bunu da doğru bulmadığımı söylemiştim. Ama dediğim gibi bu Türkiye Büyük Millet Meclisinde tartışılacak, oradan çıkan yasal düzenlemeye saygı duyacağız." diye yanıtladı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum