Üniversitede Öğretmenlik Okumak İsteyenler Dikkat! Ataması En Kolay Branşlar

Üniversitede Öğretmenlik Okumak İsteyenler Dikkat! Ataması En Kolay Branşlar

Üniversitede Öğretmenlik Bölümü Okumak İsteyenler Dikkat! Ataması En Kolay Yapılan Öğretmenlik Branşları Haberimizde...

Öğretmen atamaları her sene gerçekleşiyor. Öğretmen atamaları için ayrılan genel kontenjan sayısı branşlara Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen ihtiyacı kapsamında dağıtılıyor. Okullarda en fazla ihtiyacı bulunan öğretmen branşları atamalarda en fazla kontenjan sayısını alıyor. İşte öğretmen ataması en kolay öğretmenlik branşları;

1.Özel Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre en fazla öğretmen ihtiyacının bulunduğu bölüm Özel Eğitim Öğretmenliği. Bölümün ihtiyacı fazla olmasına karşın yeterli sayıda mezunu bulunmuyor. Öğretmen atamalarında alımın yüksek kontenjanla devam edeceği düşünülüyor.

2. Sınıf Öğretmenliği

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre en fazla öğretmen ihtiyacının bulunduğu 2. bölüm Sınıf Öğretmenliği. Öğretmen atamalarında en fazla kontenjan ayrılan bölüm istisnai senelerin dışında Sınıf Öğretmenliği olmaktadır. Öğretmen atamalarında alımın yüksek kontenjanla devam edeceği düşünülüyor.

İki branş dışındaki tüm öğretmenlik branşlarında ihtiyaç her sene farklılık göstermektedir. Öğretmen atama kontenjanı da her branş için Bakanlık politikaları kapsamında değişmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum