TBMM'de Milletvekilinin Öğretmen Atamasıyla İlgili Soru Önergesi Kişisel Bulunarak Geri Çevrildi

TBMM'de Milletvekilinin Öğretmen Atamasıyla İlgili Soru Önergesi Kişisel Bulunarak Geri Çevrildi

TBMM'de CHP Milletvekilinin Öğretmen Atamalarıyla İlgili Soru Önergesi Kişisel Bulunarak Geri Çevirdi.

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı TBMM'ye öğretmen atamalarında mülakata konusuyla ilgili soru önergesinde bulundu. Soru önergesi kişisel bulunarak geri çevrildi. Milletvekili Hikmet Halıcı soru önergesi ve alınan cevabı X sosyal medya hesabı üzerinden yayınlandı. Paylaşımında yer alan açıklama metni;

"Torpillileri iş sahibi yapmak, Türkiye’nin ve çocukların geleceğinden daha mı önemlidir? Söz verilmesine rağmen öğretmen atamalarında mülakat neden kaldırılmamaktadır?"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bu sorularım nedeniyle öğretmenler için verdiğim önergeyi kabul etmedi, işleme almadı ve tarafıma iade etti.

Oysa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 14 Mayıs seçimleri öncesinde öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılacağını açıklamıştı.

Meclis Başkanı önergemi ayrıca "kişisel" bulmuş. Yüz binlerce öğretmenin haklı talebi kişisel değildir, ülke genelini ilgilendiren bir sorundur. Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin haklı taleplerini her yerde savunmaya devam edeceğiz."

soru-onergesi.jpg

cevap.jpg

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.