Sözleşmeli öğretmen olmanın şartları neler? Mülakat puanı nasıl belirlenecek?

Sözleşmeli öğretmen olmanın şartları neler? Mülakat puanı nasıl belirlenecek?

Sözleşmeli öğretmen alımlarında belirleyici şart olan mülakat puanının nasıl belirleneceği öğretmen adayları tarafından sıkça araştırılan konulardan bir tanesi. Yönetmelik Resmî Gazete ‘de açıklandı. Peki, detaylar neler?

Sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik belirleyici olan mülakat puanının, KPSS puanının yüzde 50 oranının alınması ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesi ile ilgili detaylar, Resmî Gazete ’de yayımlandı. Şu an yürürlükte olan yasal düzenleme ve sonrasındaki ikincil mevzuatlara bakıldığında, mülakat notuyla öğretmen ataması yapılıyor.

Yönetmelik Resmî Gazete ‘de yayımlandı!

Şu an yürürlükte olan sistemde, KPSS puanları ile bir sıralama elde etmiş olan öğretmen adayları arasında tüm atamalar mülakatla gerçekleşiyordu. Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmî Gazete’ de kamuoyu ile paylaşıldı.

Yönetmeliğe bakıldığında, sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat puanının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesine karar verildi.

Öğretmen adayları için sözlü sınavlar 1 Temmuz’da

Bu konuda yapılan ilk uygulama, yeni açıklanan 20 bin öğretmen atamasında uygulanmaya başlanacak. 20 bin öğretmen atamasına ilişkin ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 10 Haziran 2024 tarihinde ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise, 1 Temmuz'dan itibaren yapılmaya başlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında objektif kriterlere dayanarak sözlü sınavların yapılması için yazılı sınavlardaki uygulamalara benzer şekilde önemli olan bir dizi önlemi hayata geçirecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.