Seçmeli Derslerle Öne Çıkan Öğretmen Branşları

Seçmeli Derslerle Öne Çıkan Öğretmen Branşları

Seçmeli derslerle ilgili alınan karar ve seçmeli derslerin öne çıkardığı öğretmen branşları haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin ilgi duyduğu alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri için, müfredatta yer alan derslerin yanı sıra ek dersler oluşturarak seçmeli dersleri öğrencilerin seçimine sunuyor. Bakanlığın 2024-2025 eğitim öğretim yılında seçmeli derslerle ilgili aldığı karar ve seçmeli derslerin öne çıkardığı öğretmen branşları haberimizde...

2024-2025 eğitim öğretim yılında seçmeli derslerle ilgili alınan karar

"Ortaokul ve liselerde haftalık ders çizelgesinde yer alan seçmeli dersler bölümü; öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve beklentileri dikkate alınarak onların yetenek, gelişim ve tercihlerine göre; benliklerini millî ve mânevî değerlerle güçlendirmeye, karakter gelişimine ve benlik bütünlüğüne katkı sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Bu bağlamda, seçmeli derslerin öğrencilerin ilgi, yetenek ve isteklerine göre tercih edilmesi ve e-okul sistemine işlenmesi için gerekli önlemler alınacak, bu derslerin program içeriğine uygun bir şekilde işlenmesi sağlanacaktır."

Seçmeli derslerin öne çıkardığı öğretmen branşları

  1. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
  2. Sosyal Bilgiler
  3. Müzik
  4. Türkçe
  5. Bilişim Teknolojileri

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum