Seçmeli Derslerle Bu Branşların Yıldızı Parladı

Seçmeli Derslerle Bu Branşların Yıldızı Parladı

MEB tarafından hazırlanan Yeni Müfredat ve seçmeli dersler bu branşların önemini artırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Programları hayata geçirildi. Müfredata göre bazı derslerde köklü değişimler yapılırken bazılarında sadeleştirme yapıldı. Yeni Müfredat ve MEB tarafından belirlenen seçmeli derslerle birlikte bazı branşların yıldızı parladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında temel alınan "ihtiyaca göre kontenjan dağılımı" sebebiyle bu branşların kontenjan sayıları olumlu olarak etkilendi.

  1. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Seçmeli derslerin en olumlu etkilediği branş olarak öne çıkıyor. Seçilmesi zorunlu olan kategorilerden biri olan "Din, Ahlak ve Değer" grubu seçildiği takdirde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenine zorunlu olarak ders verilmiş oluyor. Detaylı anlatım haberimizde yapılmıştır. 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında kontenjan oranı artırıldı.
  2. Sosyal Bilgiler: Seçmeli derslerin en olumlu etkilediği branşlardan biridir. Farklı seçmeli ders kategorilerinde çok sayıda ders Sosyal Bilgiler Öğretmenine verildi. 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında kontenjan oranı artırıldı.
  3. Müzik: 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında kontenjan oranı artırılan branşlardan biri... Yeni yapılan müzik atölyeleri ve Bakanlık Politikalarından kaynaklı kontenjan oranının artırıldığı düşünülüyor.
  4. Türkçe: Yeni Müfredatın merkezinde yer alan Türkçe dersi ile ilgili çok sayıda yenilik hayata geçirildi fakat 20 bin öğretmen atamasında kontenjan oranı artırılmadı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum