Öğretmenlerin her iki eşten birisi başvuru yaptıysa, kritik bir hak tanınacak!

Öğretmenlerin her iki eşten birisi başvuru yaptıysa, kritik bir hak tanınacak!

Bakanlığın paylaşmış olduğu şehirler arasında yapılacak olan isteğe göre yer değişikliği duyurusu içeriğinde önemli bir detay ortaya çıktı. İşte merak edilenler ve daha fazlası…

Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin ataması yapıldıysa ve diğerinin ataması yapılmaması halinde oluşabilecek mağduriyeti önleyebilmek adına yalnızca bu seneye mahsus 2024 yılı yaz tatiline özel bir uygulama yapılmasına karar verildi.

İkinci duyuru metninde tüm detaylar verildi!

Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında iller arası isteğe bağlı ikinci duyuru metninde detaylı bir açıklamada bulundu. Dikkat edilecek hususlar başlığı altında Madde 4'te yer verilen o kritik detayda mazerete bağlı yer değişikliği işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesme işleminin ertelenebileceğine dair büyük bir müjde verildi. Peki bu durum neyi getirecek?

Atama işlemi yapılmayan eşin aile birliği mazeretine bağlı olacak şekilde diğer eşin atandığı ile atama işlemi gerçekleşmemesi ve öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işleminin iptali mümkün olacak.

Boş kadro olmazsa norm fazlası olacak!

Atama işlemi iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında boş norm kadro bulunmayan öğretmenler hizmet puanına bakılmaksızın norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecektir.

Sonuç olarak; her iki eşten birinin atanma işlemi yapıldığında ve diğerinin atanma işlemi olmadığında veya diğer için yer değiştirme başvurusu şartlarında taşımaması durumunda atama işlemi gerçekleşen eş istediği takdirde 2024 yılı yaz tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesme işlemi ertelenebilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.