Öğretmenlerin beklediği o haber! MEB’den beklenen o açıklama sonunda geldi…

Öğretmenlerin beklediği o haber! MEB’den beklenen o açıklama sonunda geldi…

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı bulunan eğitim kurumlarında öğretmenlerin yer değiştirme takvimine dair detaylar açıklandı. 13 Mayıs’ta başlamış olan başvuru süreci 17 Mayıs 2024 tarihinde sona ermiş olacak. İşte detaylar...

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenler için 2024 senesi içinde gerçekleşecek olan il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine son günlerde sıklıkla araştırılan konular arasında bulunurken bu kapsamda yapılan açıklamalara ilişkin duyuru, www.personel.meb.gov.tr adresinde yayımlandı. Duyuru içeriğinde yer değiştirme başvuru ve atama tarihine de yer verildi.

Atamaların sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu takvimde başvurular 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında sistem üzerinden alınacak şekilde planlanmıştı. Atamalara bakıldığında ise 22 Mayıs 2024 tarihinde valilikler tarafından gerçekleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan tayin işlemlerinde bir şart aranıyor. Öğretmenlerin il içinde yer değiştirme kılavuzuna göre adaylarda 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olma şartı aranacak.

İl içi yer değişikliğinde atamalar nasıl olacak?

İl içi yer değişikliği için başvuru yapacak olan öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 17 Mayıs 2024 tarihi dikkate alınarak seçilecek.

İl içi yer değiştirmeler kapsamında, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre tayinler gerçekleşecek. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olan öğretmene, sonrasında öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile seçilecektir.

Yapılan başvurular için son günün 17 Mayıs 2024 tarihi olduğu yayımlanırken şartları sağlayan tüm öğretmenlerin heyecanla atama günlerini beklediği görülüyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.