Öğretmenler 20 bin atama beklerken Bakan Tekin’den dikkat çeken açıklama!

Öğretmenler 20 bin atama beklerken Bakan Tekin’den dikkat çeken açıklama!

Bakan Tekin katıldığı canlı yayın esnasında ücretli öğretmenlerin durumu hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Geciken 20 bin öğretmen ataması ve ücretli öğretmenlerin durumu haberimizde yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez öğretmen ataması olmadan yeni bir döneme başlamış oldu. Öğretmen adayları ise bekleyiş içerisinde. Atama bekleyenlerin aileleri de endişeli. Bakanlık ise Danıştay'dan gelen kararı bekliyor.

Açığı ücretli öğretmenler karşılıyor!

2024 yılında öğretmen atamasının yapılabilmesi için Danıştay'dan bir karar çıkması bekleniyor. Ancak o zaman süreç devam etmesi mümkün olacak. Atanamaya 20 bin öğretmenin açığını ise ücretli öğretmenler karşılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 'nın kadrosu bu yıl ilk defa bu kadar çok ücretli öğretmen ile doldu. Atama yapılamadığı için öğrencilerin derslerine ücretli öğretmenler görevlendirildi. Konuya farklı bir açıdan bakıldığında Milli Eğitim Bakanlığı 'nın temelinde yer alan ücretli öğretmenler, atama yapıldıktan sonra tek tek görevlerine son verilecek.

Ücretli öğretmenlere kadro var mı?

MEB Bakanı Yusuf Tekin bu konuda düşüncelerini paylaştı. Ancak ücretli öğretmenlerin beklentisi bambaşka. Onlar kadro verilmesini bekliyor. Peki MEB bu konuda ne düşünüyor?

Bakan Tekin katıldığı bir canlı yayın sırasında ücretli öğretmenlere kadro verilecek mi? sorusunu yanıtladı. Peki Tekin ne söyledi?

"Ücretli öğretmenlere kadro ile ilgili bir durum gündemimizde yer almıyor!" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.