Öğretmen Ataması Mülakat Sonucuna Göre Sıralaması En Fazla Değişecek Branşlar

Öğretmen Ataması Mülakat Sonucuna Göre Sıralaması En Fazla Değişecek Branşlar

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Sızdırılan Mülakat Sonuçlarına Göre Sıralaması En Fazla Değişecek Branşlar

Mebpersonel.org-Özel Haber Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen ataması mülakat sonuçları kısa süreliğine erişime açıldı. Bu süre içerisinde bazı adaylar mülakat sonuçlarını görüntüleyebildi. Adaylar sıralamalarını görüntüleyemedi fakat KPSS puanından farklı verilen mülakat puanları kesin olarak branş bazlı sıralamaların değiştiğini kanıtlar niteliktedir. Öğretmen Ataması mülakat sonucuna göre sıralaması en fazla değişecek branşlar ise merak ediliyor.

İller bazında öğretmen ataması Mülakat puanı ve KPSS puanı arasındaki farklar tablosu haberimizde

Branşlara göre öğretmen ataması Mülakat puanı ve KPSS puanı arasındaki farklar haberimizde

Branş bazlı sıralamanın en fazla değişeceği branşların şu şekilde olacağı düşünülmektedir (Branşlar alfabetik sıralanmıştır);

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 20 bin öğretmen atamasında branşa 1594 kontenjan sayısı verildi. Mülakata 4782 aday çağrıldı. Sözlü sınav taban KPSS puanı 76,28. Sonucunu görüntüleyen öğretmenlerin paylaştığı verilere göre Mülakat puanı ve KPSS puanı arasındaki fark 1-5 puan aralığında görünüyor.

Okul Öncesi: 20 bin öğretmen atamasında branşa 903 kontenjan sayısı verildi. Mülakata 2709 aday çağrıldı. Sözlü sınav taban KPSS puanı 77,41. Sonucunu görüntüleyen öğretmenlerin paylaştığı verilere göre Mülakat puanı ve KPSS puanı arasındaki fark 1-6 puan aralığında görünüyor.

Sınıf Öğretmenliği: 20 bin öğretmen atamasında branşa 3263 kontenjan sayısı verildi. Mülakata 9771 aday çağrıldı. Sözlü sınav taban KPSS puanı 50,01. Sınıf Öğretmenliği branşında sayısal verilere göre en yüksek kontenjan sayısı ve en fazla mülakata çağrılan aday sayısına sahip.

Sözlü sınavlar ilk olarak Sınıf Öğretmenliği branşında başlamıştı. Sonucunu görüntüleyen öğretmenlerin paylaştığı verilere göre Mülakat puanı ve KPSS puanı arasındaki fark 0-3 puan aralığında görünüyor olsa da sözlü sınava katılan 9771 adayın tamamının mülakat sonucu bilinmemektedir.

Rehberlik: 20 bin öğretmen atamasında branşa 1597 kontenjan sayısı verildi. Mülakata 4791 aday çağrıldı. Sözlü sınav taban KPSS puanı 74,59. Sonucunu görüntüleyen öğretmenlerin paylaştığı verilere göre Mülakat puanı ve KPSS puanı arasındaki fark 2-5 puan aralığında görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum