Öğretmen Atamalarında Mülakat Sonuçları Dava Yüzünden Mi Açıklanmıyor?

Öğretmen Atamalarında Mülakat Sonuçları Dava Yüzünden Mi Açıklanmıyor?

Öğretmen Atamalarında Mülakat Sonuçları Dava Yüzünden Mi Açıklanmıyor? İşte İddialar...

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması süreci devam ediyor. 1 Temmuz itibariyle başlayan mülakatlar 10 Ağustos'ta sona erdi. Kısa süre içerisinde sonuçların ilan edilmesi beklenirken mülakat sonuçları açıklanmadı. Atama bekleyen öğretmenlerin tedirgin bekleyişi devam ediyor. Mülakat sonuçlarının neden açıklanmadığıyla ilgili iki farklı iddia ortaya atıldı.

Öğretmen atamalarında yeni değerlendirme sisteminin yüzde 50 sözlü sınav, yüzde 50 KPSS puanı hesaplanarak yapılması kararlaştırıldı. Geride bıraktığımız süreçte yeni değerlendirme sistemi için çok sayıda dava açılmıştı. Değerlendirmenin geçmiş öğretmen atamalarında olduğu gibi sözlü sınav sonuçlarının KPSS puanına paralel yuvarlanarak verilmesi isteniyordu.

Açılan Davalar Mülakat Sonuçlarının Açıklanmasına Engel Mi Oldu? İşte O İddialar...

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat konuyla ilgili X sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu;

"Genel Başkan Yardımcılarımız Bakanlıkta Ölçme Değerlendirme ,Personel Genel Müdürlükleri ve Hukuk Birimi ile görüşme sağlamış olup mülakat sonuçlarının açıklanmamasının herhangi bir dava durumundan kaynaklanmadığını sonuçların açıklanmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etmişlerdir."

Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen ise konuyla ilgili X sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu;

"20 bin öğretmen atama mülakat sonuçları neden açıklanmıyor?

20 bin öğretmen atama mülakatları sona erdi. Bakanlık sendikaların açtıkları davalar sonuçlanmadığı için sonuçları açıklamadı. Edindiğim bilgiye göre, dava sonucu yüzde 50 mülakata iptal kararı çıkarsa, bu sefer mevzuatta yer aldığı üzere yüzde 100 mülakat puanıyla atama durumu söz konusu olacak. Kısacası sonuçlar için davaların akıbeti bekleniyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

10 Yorum