Öğretmen Atamalarında "Gizli Mülakat" İddiası

Öğretmen Atamalarında "Gizli Mülakat" İddiası

Öğretmen Atamalarında "Gizli Mülakat" İddiası Haberimizde...

Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında kurulması planlanan Milli Eğitim Akademisi öğretmen atamalarında ön koşul görevini üstlenecek. Buna göre Akademiye kabuller KPSS puan üstünlüğü esasıyla gerçekleşecek. Bu durumda öğretmen atamalarında uygulanan mülakatlarda kaldırılmış olacak fakat Akademi başarı şartları "Gizli Mülakat" iddialarının ortaya atılmasına sebep oldu. İşte detaylar...

Akademi'nin hazırlık eğitimine kabul ettiği öğretmen sayısı ise her branşa ayrılan kontenjan sayısınca olacak. Güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç alanlar Akademi'ye kabul edilecek. 3 veya 4 dönem süresince eğitim gören adaylara teorik ve uygulamalı dersler verilecek. Akademi'yi başarı ile tamamlayanlar sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecekler. Öğretmen atama sürecinde mülakat uygulanması Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifinde yer almadı. Fakat ders başarı kriterleri mülakata alternatif olarak belirlendi iddiaları ortaya atıldı. İşte o kriterler;

"Her bir teorik dersten en az 2 yazılı sınav uygulanacak. Not ortalaması 100 üzerinde 60 ve üzeri olan adaylar başarılı sayılır.

Uygulamalı derslerden Not ortalaması 100 üzerinde 70 ve üzeri olan adaylar başarılı sayılır.

Eğitim sonunda atamaya esas puan teorik dersler not ortalaması yüzde 40, uygulamalı dersler not ortalaması yüzde 60 olarak değerlendirilir."

Akademiyi başarı ile tamamlamayan adayların ataması yapılmayacak ve Akademi'ye tekrar kabul edilmeleri için en başa dönerek yeniden KPSS puanına sahip olmaları ve branşlarına ayrılan kontenjan sayısınca sırlamaya dahil olmaları gerekecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum