Öğretmen atama süreçlerinde 4+1+3 dönemi nedir?

Öğretmen atama süreçlerinde 4+1+3 dönemi nedir?

Yenilenen öğretmenlik meslek kanunu ile öğretmen atamaları ile ilgili pek çok gelişme yaşandı. Peki yeni dönemde öğretmen atamalarının süreci nasıl olacak? İşte detaylar…

Son dönemde öğretmen atamaları ile ilgili pek çok farklı görüş gündeme oturdu. Yeni düzenlenen öğretmenlik meslek kanunu ile ise söz konusu öğretmen atamaları netlik kazandı. İşte yeni 4+1+3 döneminin detayları…

Lisans dönemi ile süreç başlıyor…

Öğretmen atama süreçlerinde belirtilen 4+1+3 açıklaması herkes tarafından merak ediliyor. Burada bulunan "4" öğretmen adaylarının lisans eğitimini ifade etmektedir. Yaklaşık 4 yıl süren kimi zaman hazırlık sınıfları beraber 5 yıla çıkan lisans eğitimlerinin neticesinde diploma almaya hak kazanan adaylar Öğretmen olmak için belirlenen sürecin içerisine dahil olacaklardır.

Öğretmen akademilerinde 1 yıllık eğitim

Öğretmen atama sürecinde belirtilen + 1 ise öğretmenlerin KPSS sonucuna göre alınacakları öğretmen akademilerinde görecekleri bir yıllık eğitimin süresini ifade etmektedir. Öğretmen akademilerinde başarılı olan adaylar sözleşmeli olma hakkına sahip olacaktır. Akademide eğitim 4 dönem sürecektir. Bu eğitim eğitim fakültesi mezunları için 3 dönem şeklinde ilerlemektedir.

Süreçte bulunan +3 ise söz konusu öğretmen akademilerinde başarılı olup ardından 3 yıllık sözleşmeli öğretmenlik sürecini temsil etmektedir. 3 yıllık sözleşmeli öğretmenlik sürecini tamamlayan öğretmenler kadrolu öğretmen olmaya hak kazanacaklardır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum