MEB, Milli Eğitim Akademisiyle Neyi Hedefliyor?

MEB, Milli Eğitim Akademisiyle Neyi Hedefliyor?

Milli Eğitim Akademisi kurulmasıyla ne hedefleniyor? İşte iddialar...

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasına yönelik kanun teklifi Meclis'in gündemine geliyor. Herhangi bir değişiklik yapılmadığını takdirde öğretmen olarak atanma şartlarından biride Milli Eğitim Akademisi' nden başarılı ile mezun olmak olacak. Akademi eğitimiyle öğretmenlere 3 veya 4 dönem süresince hazırlık eğitimi verilmesi hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, hazırlık eğitimine neden ihtiyaç duydu işte iddialar...

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen yetiştirme de merkezde faaliyet gösteren Eğitim Fakültelerini uygulama açısından yetersiz buluyor. Öğretmenlik mesleğinde deneyim kazanmaları için öğretmenler okullarda staj görüyor. İddialara göre Bakanlık staj uygulamasının yetersiz görüldüğünü savunarak Milli Eğitim Akademisi'ni hayata geçirmeyi planlıyor.

Akademide ise öğretmenlere teorik ve uygulamalı dersler verilmesi kararlaştırıldı. Akademide uygulamalı derslerin baskın olarak verileceği ön görülüyor. Uygulamalı dersleri başarı ile tamamlamak için adayın 100 üzerinden 70 ve üstü puan alması gerekirken teorik derslerden 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alması gerekmektedir. Eğitim sonunda öğretmenlerin atama esas puanları uygulamalı dersler %60, teorik dersler %40 alınarak değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum