KPSS puanı ile atanmayı bekleyenler için yeni haber! ÖSYM rakam belirtti

KPSS puanı ile atanmayı bekleyenler için yeni haber! ÖSYM rakam belirtti

KPSS puanı olan ve atama bekleyen öğretmenle için ÖSYM tarafından bir rakam açıklandı. Sınav öncesinde açıklanan rakam ile aday öğretmenlerin adedi netleşti. İşte detaylar…

ÖSYM KPSS puanı olduğu halde atama bekleyen öğretmenlerin sayısını açıkladı. Temmuz'un ikinci haftası yapılacak iki oturumlu sınav öncesi kamuoyu bekleyen öğretmen sayısını açıklamış oldu.

ÖSYM’den dikkat çeken açıklama!

ÖSYM’nin yapmış olduğu açıklama herkesin dikkatini çekti. Uzun süredir beklenen KPSS sınavı iki oturum şeklinde olacağı ve aynı zamanda 14 Temmuz 2024 itibariyle yapılacağı açıklanmıştı. ÖSYM jet hızında başvuran aday sayısının detaylarını da verdi. Atama bekleyen öğretmen sayısı bu şekilde kamuoyu ile de paylaşılmış oldu.

Atanmayı bekleyen öğretmen sayısı şaşırttı!

ÖSYM2nin yapmış olduğu açıklama ile atanmayı bekleyen adayların sayısı belli oldu. Bu verilere göre 2024 KPSS puanıyla atama bekleyen öğretmen sayısı 526 bin 947 olarak belirlendi. Bu yılın Lisans KPSS sınavı 14 Temmuz 2024 tarihinde iki oturum halinde gerçekleştirilecek olup sabah oturumunda Genel Kültür ve Genel Yetenek öğleden sonra ise Eğitim Bilimleri sınavları olacak.

Sabah oturumuna 1 milyon 470 bin adayın katılımı beklenirken adaylar sınav heyecanı ile çalışmalarını sonlandırıp beklemeye başladı. 2023 yılına kıyasla atama bekleyen öğretmen sayısında yaklaşık 45 bin kişilik bir azalma yaşandığı biliniyor. Bu düşüş öğretmen açığının kapatılması ve eğitim kalitesinin artırılması yönünde olumlu bir gelişme olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum