Kontenjanda olduğunu düşünenler hayal kırıklığına uğradı!

Kontenjanda olduğunu düşünenler hayal kırıklığına uğradı!

2024 yılı sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri belirlendi. 10 Haziran tarihinde alınan bilgiye göre kontenjanda olduğunu düşünen öğretmen adayları hayal kırıklığına uğradı. İşte detaylar…

Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklaması yapıldı.10 Haziran 2024 tarihinde yapılan bilgilendirmeye göre kontenjanda olduğunu düşünen öğretmen adayları büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Sözlü sınava çağrılmayan ve bu yıl üniversitelerde mezun olan adaylar için 2024 KPSS sınavının ne zaman yapılacağı da en çok merak edilen detaylar arasında. Peki KPSS, sınav giriş yerleri belli oldu mu? Detaylar haberimizde…

Bekleyiş sona erdi!

Uzun süredir devam eden bekleyiş tamamlandı. 20.000 öğretmen atamasının yapılacağı 2024 yılı için sözleşmeli öğretmen başvuru sonuçları duyuruldu. Hatırı sayılır bir puan alarak kontenjanda olduğu ihtimali üzerine duran yüzlerce aday sonuç ekranını gördüğünde hayal kırıklığına uğradı. Puanı yüksek olmasına rağmen düşürülen kontenjan nedeniyle o adaylar mülakata bile çağırılmadılar.

Aslında sürecin bu şekilde olacağına dair önceden tahminler yürütülmüştü. Geçtiğimiz seneye kıyas yapıldığında, atama takviminin geç açıklanmış olması da buna işaret olmuştu. Kontenjan sayısının açıklanma süreci ise KPSS başvuru dönemine denk geliyordu. O dönemde düşen kontenjanlardan kaynaklı olarak atama ihtimalinin düşük olduğunu düşünenler bu yıl düzenlenecek sınava da başvuru yaptılar.

KPSS 2024 sınav tarihleri

2024 KPSS Lisans sınavı bu yıl 14 Temmuz tarihinde yapılacak. Lisans sınavına girecek adaylar Genel Kültür - Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi testlerini de çözecek.

KPSS Genel Kültür - Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi Oturumu ise 20 Temmuz'da gerçekleşecek. KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavı 4 Ağustos'ta düzenlenecek.

14 Temmuz tarihinde uygulanacak KPSS lisans sınavı için bugün itibariyle kalan süre 32 gün kaldı. 2024 yılı Önlisans KPSS 1 Eylül tarihinde uygulanacak. Bugün itibariyle kalan süre 81 gün oluyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum