İl içi yer değişikliğinde norm fazlası öğretmende 3 yıl şartı aranmayacak!

İl içi yer değişikliğinde norm fazlası öğretmende 3 yıl şartı aranmayacak!

Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede il içi isteğe bağlı yer değişikliği durumlarında hangi öğretmenlerden 3 yıl şartı istenmeyeceği açıklandı. İşte merak edilenler ve daha fazlası…

Milli Eğitim Bakanlığı il içi isteğe bağlı yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenlerin, başvurusunda 3 yıllık çalışma süresinin aranmayacağı halleri liste haline getirdi. Bu aşamada norm kadro fazlası olan öğretmenin sahip olduğu haklar da açıklandı. İşte detaylar…

O öğretmenler zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutuldu!

1. 2. veya 3. hizmet alanında görevine devam etmekte iken bulunduğu eğitim kurumuna zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere ataması yapılan öğretmenlerde, yer değiştirme başvurusu yapanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutuldu.

Halen daha görev yapmış olduğu kurumda ihtiyaç ya da norm kadro fazlası olan öğretmenler ile ikinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olduğu okulda yöneticiliğe devam etmek istemeyenler, 3 yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteği yapabilecek.

İşlemler 26 Temmuz tarihinde sona erecek!

Doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlı olarak eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerde aynı haktan fayda sağlayabilecek. İl içi isteğe bağlı yer değişikliği başvuru işlemleri için talepte bulunacak öğretmenlerin tarihleri takip etmesinde fayda var. Çünkü bu başvurular 23 Temmuz tarihinde başlayıp 26 Temmuz tarihinde sona erecek. Sonuçlar 30 Temmuz'da ilan edilmiş olacak. Görevden ayrılma işlemleri ise 1 Ağustos tarihi itibariyle başlayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum