İl içi atamalarda 3 yıllık çalışma süresi nasıl hesaplanıyor?

İl içi atamalarda 3 yıllık çalışma süresi nasıl hesaplanıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı ikinci il içi isteğe bağlı yer değişikliği duyurusunda 3 yıllık çalışma süresinin hesaba katılacağı belirtildi. Peki o süreler hangileri oldu? Detaylar haberimizde…

Atama sürecinde öğretmenin hizmet süresi ile beraber değerlendirilecek özel süreler 4 farklı başlık altında verildi. 3 yıllık çalışma süresi hesaplanırken değerlendirilecek olan o sürelerden ilki;

“Yargılanmasından dolayı eski görev yerine iade edilen öğretmenlerin eski ve yeni görev yerindeki tüm hizmet süreleri birlikte kabul edilecek” maddesi oldu.

Geçmişteki sözleşmeli ya da kadrolu çalışma süreleri dahil edilecek!

Kadronun olduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen ya da kadrolu öğretmen olarak geçirilen tüm süreler çalışma süresine dahil ediliyor ve bu şekilde hesaplamalar yapılacak.

Öğretmen olarak geçirilen sürelerle beraber farklı eğitim kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirilen tüm sürelerde bu hesaplamanın içerisine dahil edilecek. Alan değişikliğinden dolayı aynı eğitim kurumuna atanmış olan öğretmenlerin eski ve yeni alanlarındaki geçen tüm hizmet süreleri değerlendirmeye alınıyor.

Geçen tüm hizmet süreleri dikkate alınacak!

Öğretmenler geçmişte yapmış oldukları görevlerin hepsini süre içerisinde sayabilecek.

Ayrıca farklı nedenlerle örneğin; okulun kapanması, norm kadro fazlası olması, eğitim kurumunun dönüştürülmesi gibi bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda ya da daha önceki eğitim kurumunda geçen hizmet süreleri de dikkate alınıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.